zondag 24 april 2016

Welkom op onze stormchase2016-blog!


Het is weer eens zover: na 2009, 2011, 2012 en 2014, gaan wij, Bert en Roelof, weer een tornadokansje wagen in Tornado Alley. Van 13 t/m 29 mei rijden wij met Cloud9tours over de Great Plains, op zoek naar grote (onweers)buien (de ‘supercells’) met kans op een tornado. Maar ook de dreigende wolkenluchten, regenbogen, spectaculair onweer, zonsondergangen, chasen met mede-extreemweerfanaten uit alle windstreken en de specifieke sfeer op het uitgestrekte (prairie)landschap, zijn redenen om te gaan storm chasen. 

Je kunt je weer aanmelden als 'volger' van ons blog. We hopen elke dag een tekst- en foto-update te plaatsen via Wi-Fi van de tourbus bus en/of vanuit onze dagelijks wisselende motelkamers. Om 'virtueel' mee te rijden en eventuele live-beelden via onze bus-webcams te zien, kun je o.a. deze site bezoeken: www.cloud9tours.com 
Onder ‘Track us’ (rechts bovenaan) kun je in het (plattegrond)venster zien waar wij uithangen; het rode ballonnetje is onze locatie. In het bovenste venster zie je het desbetreffende webcambeeld van ons via de Live Chase Cam. Let op: er is alleen ‘streaming video’ als wij actief chasen (dus lang niet altijd).

Ook via YouTube.com kun je onze live-beelden bekijken door 'cld9trs' te zoeken (niet altijd live dus). Je kunt ook naar http://www.severestudios.com/livechase/ gaan en op de plattegrond de chasers (icoontjes) zien rijden. Een icoontje met een groen licht streamt live. Die met rood licht niet.

Bedenk wel dat het in Tornado Alley zo’n 7 uur vroeger is dan in Nederland. De meest interessante chase-tijd is tussen 16:00 en 21:00 uur plaatselijke tijd; de buien bereiken dan hun grootste en meest heftige omvang. In Nederland is het dan al vrij laat in de avond tot zelfs in de nachtelijke uren.

Onze voorbereidingen zijn al in volle gang. We zijn nu (eind april) al voorzichtig al aan het pakken en hopen onder de 23 kilo ruimbagage p.p. te blijven. We zijn zeer benieuwd wat we deze keer gaan zien en beleven; nu eindelijk WEL een tornado? Vijf keer is (bij ons) scheepsrecht ;-)

Op vrijdag de 13e mei (als DAT geen geluk brengt!) vliegen we, via Chicago, naar Dallas...

Leuk dat je ons volgt en veel plezier!

Bert en Roelof

7 opmerkingen:

 1. Okee, ik zie nog niet hoe ik jullie kan volgen, maar alvast heel veel plezier daar!

  Groeten, Albert van Duin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel veel plezier, en dit keer wat meer geluk ��!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Yeah!leuk! Ik ga jullie met veel plezier volgen. Maak er iets moois van en ik hoop op veel spectaculaire beelden 😃

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Yeah!leuk! Ik ga jullie met veel plezier volgen. Maak er iets moois van en ik hoop op veel spectaculaire beelden 😃

  BeantwoordenVerwijderen