zaterdag 28 mei 2016

Norman, OK - Norman, OK

Down-day. Afstand: 0 kilometer / 0 mile

En dan is onze laatste dag aangebroken. Om 09:00 uur staan we op en ontbijten zonder groep bij de Golden Corral om de hoek. Om 12:00 uur is er een groepje dat naar downtown OKC gaat om o.a. de Bombing Memorial te bezoeken. Wij deden dat al in 2009, dus slaan we over. We kiezen ervoor om de rental op te halen op Will Rogers Airport en rijden met Brian mee. Die dropt ons en een kwartier later hebben de een vrij nieuwe Nissan. Met hagelschade wel te verstaan, maar daar weet men van.

Om 14:00 uur weer in de Days Inn in Norman en we maken onze koffers alvast gereed voor morgenochtend. Dan moeten we namelijk vroeg op voor onze rit naar Dallas. De vlucht naar Houston vertrekt om 13:30 uur. Een relaxte middag dus en die kunnen we na al dat gesjees wel gebruiken. Vanavond is er bij het (lege) zwembad een BBQ georganiseerd, als afscheidsfeestje van tour2.

En als bijzondere afsluiter bezocht een deel van de groep we de gedenkwaardige plek waar op 31 mei 2013 de drie stormchasers Tim Samaras, zijn zoon Paul Samaras en Carl Young zijn omgekomen in de El Reno tornado! Een zeer belangrijke plaats in de chasers wereld, die het chasen voorgoed heeft veranderd. Meer info o.a.. op:
http://okcfox.com/news/local/twistex-memorial-dedicated-to-3-killed-in-el-reno

En
wat voor een tour was het! Ongelofelijk veel succes met 14+ tornado’s en veel ander moois! Deze tour komt beslist op de tweede of zelfs eerste plaats van de Cloud9 top5 aller tijden. Gaaf dat we het mochten meemaken. Nogmaals, dat hebben we wel verdien na al dat ongeluk (geen enkele tornado!) in de eerste 4 tours. Nu kunnen we thuis de eerste weken alle foto’s en films verwerken in een mooie compilatie. Veel werk, maar zeker de moeite waard.

We hopen dat jullie plezier aan de blog hebben gehad en dat ik (schrijver Bert / foto's van allebei) het leuk heb verwoord. Heb het niet erg technisch gehouden, maar vooral leesbaar, als een soort meeleef-ervaring. Of er een volgende keer komt, dat zal de tijd leren. Voorlopig kunnen we de eerste jaren teren op dit gave succes. En jullie bedankt voor het volgen van de blog en alle leuke geplaatste reacties!

Chase-groeten van Bert en Roelof


2 opmerkingen:

 1. Het was een groots avontuur! De eerste 4 tours zijn meer dan goed gemaakt zou ik zeggen.
  Fantastisch foto/film materiaal voor mooie herinneringen.


  Groet uit een regenachtig Emmen,

  Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vond het weer gaaf om al jullie avonturen op de voet te volgen. Dank voor het mooie bloggen.. Moet vast nog een extra inspanning zijn geweest.👍

  BeantwoordenVerwijderen