vrijdag 20 mei 2016

Raton, NM - Lamar, CO


Travel-day. Afstand: 267 kilometer / 167 mile

‘Goodmorning sunny New Mexico!’ Jazeker, het is strakblauw in Raton, NM. Voor het eerst op deze tour geen enkel wolkje te bekennen. De temperatuur is ook iets meer wat we gewend zijn met Cloud9: richting de 20 graden Celsius. Liefst wat hoger natuurlijk. Het wordt weer een Travel-day naar het noorden, ofwel Colorado en wie weet wel zuidoost-Wyoming. Waarschijnlijk Lamar, CO, maar dat kan best veranderen. Er is eigenlijk niets te chasen, maar we staan dan klaar voor het weekend waarvoor de extreem-weer-voorspellingen nog steeds erg gunstig zijn.

Om 11:25 uur rijden we weg van een lekker ontbijt bij een restaurant/giftshop, zo’n 500 meter van de Motel6. Rocky heeft tijdens het eten ons even ingelicht: er is vandaag weinig of niets te chasen; misschien wat verspreide buien, maar niet zo actief als gisteren. De komende dagen zijn er 3 interessante gebieden: zuidoost Wyoming (Cheyenne), zuidwest-Kansas en west-Oklahoma. De gebieden liggen grofweg  een 300 mile uit elkaar. De CAPE-waarden zijn niet erg hoog te noemen: 1000 a 1200 Joule. Maar dat is niet altijd noodzakelijk voor extreem weer.

Om 12:00 uur rijden we de staat uit en zien we Colorado weer. Links van ons hebben we een schitterend uitzicht naar de besneeuwde toppen van de Rocky Mountains! Er worden even iets meer foto’s gemaakt dan gemiddeld. Langs Trinidad, CO en verder over een lange, hobbelige, en verlaten tweebaans motorway naar het noorden. Er is ook geen internetbereik meer, dus even geen laptop. Ja, alleen om dit verhaal te typen dus. Charles geeft door de CB door dat de dagen na vandaag allemaal chase-dagen zullen zijn. Zorg dat je vandaag alle kledingwas gedaan hebt, want het kunnen hectische dagen worden!

Rond 14:30 uur stoppen we een half uurtje bij een Love’s tankstation, om de blazen te legen en weer te vullen met vloeistof. Bert trekt wat dollarflappen uit de ATM-machine. De 200 dollar van Schiphol is al verdampt met vooral het dagelijkse eten. Dat is hier niet echt duur, maar twee keer per dag uit eten loopt lekker op natuurlijk. Het is lekker warm en de zon staat hier hoog en fel op onze knarren te schijnen. Petjes op en insmeren dus. Het is nog een uur sturen naar Lamar, CO en we werken een nieuwe muziek play-list af van een van ons. Deze keer een dance-compilatie van Roelof.

Om 15:00 uur bereiken we Lamar, CO. Het was weer een lange zit, maar als chaser ben je wel wat gewend. In 2013 deden we in Tour3 (ook twee weken) een keer bijna 11.000 kilometer in totaal 11 staten! Dan valt de afgelopen week best mee. In het verre noorden zien er een oprukkend Cirrus-veld aankomen; het front dat voor de buien in de komende dagen zal gaan zorgen. Vanaf morgen dus oplopende kansen op ‘servere weather’. Laat maar komen!

De Lamar Inn ziet er verlaten en nogal shebbey uit. Zeker geen Motel6-‘kwaliteit’ die we kennen. Maar het internet is retesnel, dus klagen we niet haha! Mirjam heeft overigens dit verblijf gecheckt op internet: jaren geleden nog een 4-sterren motel, maar nu nog maar 1. ‘State: mediocre, with only one towel and blood stains on the wall ‘. Gelukkig geen ‘bullit holes’ denken we maar. Om 18:00 uur weer verzamelen voor dinner in een Thais restaurant. We zijn benieuwd. Ik (Bert) upload de blog even, zodat ik morgenochtend weinig hoef te doen. Ook deze keer spreekt de fotoserie hieronder voor zich.

Tot morgen dus, met hoogstwaarschijnlijk weer een chase-fotoserie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten