woensdag 18 mei 2016

San Angelo, TX - Amarillo, TX

Travel day. Afstand: 533 kilometer / 333 mile

San Angelo, TX, zwaar bewolkt, regenachtig en maar 15 graden Celsius. Om 09:00 uur een vette knetter van een ontlading boven de Motel6 en al het motellicht valt meteen uit. Ook de internetverbinding dus. Na een minuut is echter alles weer hersteld. Na een lekker ontbijt in een typisch Amerikaanse diner, gaan we om 11:30 uur op weg. Nee, niet naar het noorden, zoals gisteren verteld, maar naar het zuiden! Change of plans dus! Er is een heel klein ‘Slight Risk Area’ in het zuidelijkste zuiden van Texas, tegen de Mexicaanse grens. Allemaal de paspoorten gereed houden dus!

Maar bij een tankstop, een half uur later, krijgen we een update binnen: de ‘Slight Risk Area’ in het zuiden is bijna verdwenen en verschoven. In het verre noorden zijn de kansen echter verbeterd en dus weer een ‘change of plans’! Ook kunnen daar een betere positie krijgen voor de komen dagen, want Okla en Kansas zijn dan de staten waar we moeten zijn. Zelfs tot aan South Dakota is er dan een activiteit. Vandaag dus een ‘travel-day’. By the way, zondag, pas over 4 dagen dus, ziet er vooralsnog erg goed uit qua ‘risk area’ en tornadokans. Nog ver vooruit, maar benieuwd!

Om 13:00 uur rijden we Big Spring, TX voorbij (quick stop at TG’s) en verder noordwaarts gaat de caravaan. Nog steeds zwaar bewolkt en af en toe regen. Om 14:15 uur doen we het bekende Stripes tankststation in Lamesa, TX weer aan, net als gisteren. Deja vu. Van daar uit weer verder over de I27 / Highway 287 North. Inmiddels droog en het voelt minder fris aan. En zowaar wordt het een beetje blauwer (minder grijs) buiten.

Na vele uren sturen komen we eindelijk rond 17:00 uur aan in… Amarillo, TX. Komt enigszins bekend voor, deze Motel6 haha! De derde keer in deze tour. Even installeren en om 18:00 uur weer bij de bussen voor dinner time. Nee, geen mooie chase-verhalen deze keer. Jullie moeten het doen met een serie road trip plaatjes van vandaag. Wat gaan we morgen doen en waarheen? Nog geen idee. We zullen het zo bij het avondeten wel horen van Charles.

Dat avondeten was erg lekker overigens. Bij 'Joe Daddy’s - 'Grill ’n Texas Style'. Uitgebreid menu en zeer acceptabel. Extra leuk waren de storm chase verhalen uit de oude doos van Charles. Het is zijn 21e Cloud9-jaar. Mooie anekdotes van zijn zeer ruime ervaring in Tornado Alley en sommige inside deelnemersgrappen deden het ook goed. Kortom, een erg geslaagde avond. Oja, morgen verder naar het noordwesten: New Mexico! Tot morgen…


Het gebied is vandaag echter een stuk kleiner geworden dan dit plaatje van gister.

Het zwembad ligt er aantrekkelijk bij, maar het regent en onweert vanmorgen.

Een typisch Amerikaanse 'diner', waar we een ontbijt in dito stijl hebben.

Goede reklame (zie het houten bordje onder de kassa!).

Grappige houten huisje langs de interstate richting noorden.

Het wordt langzaamaan wat lichter tijdens de uren over de lange I287 North.

Een rangeerstation nabij Big Spring, TX.

Al een lange tijd leegstaand service-station.

En deze winkel annexgarage heeft ook zijn beste tijd gehad.

Randy Wayne Wright weet alles over het chasen midden in de nacht? ;-)

Een watertoren en motel in renovatie in Big Spring, TX/

Een boerderij in het uitgestrekte Texaanse landschap...

Even snelheid minderen voor het volgende Texaanse stadje.

Dit soort (houten) woonhuizen is redelijk doorsnee hier.

Tijdens een tornado gaat het hele gebouw waarschijnlijk roteren?

Ja, we zijn inderdaad in het Wilde Westen.

Ook deze chasers rijden ook noordwaarts.

"Long train running"

Een van de grotere graanverwerkingsbedrijven die we tegen zullen komen.

Creepy huis vlakbij Amarillo, TX. Is het een museum over de film(s) misschien?

Van buiten ziet het er vaak niet uit, maar binnen wordt er heerlijk gegeten.

The appetizers are served...

Tornado!!!!! (met twee sausjes).

Main courses are served! En erg lekker smakend...

2 opmerkingen: