zaterdag 14 mei 2016

Amsterdam - Minneapolis - Dallas

Travel-day. Afstand: 6800 km / 4250 mile
Dat we op vrijdag de 13e vlogen hebben we ook wel geweten. Al onze eerdere 4 stormchase-retourvluchten verliepen vlekkeloos, maar deze heenreis dus niet. Bij de United-incheck op Schiphol kregen we te horen dat het vliegtuig naar Chicago niet zou gaan wegen een nooduitgangglijbaanmankement (3x woordwaarde)! Eigenlijk ging hij wel, maar door een United-list praatten ze ons een ‘volunteer’ kaart aan om niet met deze vlucht mee te gaan. Na een uur bij die balie, werden we uiteindelijk overgeboekt met Delta naar Minneapolis. Maar die vlucht had flinke vertraging en ondanks de relatief snelle emigration-doorgang op Minneapolis, mistten we in Minneapolis onze connecting flight naar Dallas. Zagen we al een beetje aankomen natuurlijk, grrrr. De grote vlucht verliep prima en we vermaakten ons in de ruim 8 uur met elk 3 films.
In Minneapolis was het overigens maar 7 graadjes Celcius en de kachels op het vliegveld draaiden op volle toeren. De eerstvolgende ijzeren vogel daarna vertrok pas om 18:15 uur plaatselijke tijd (zaterdag 01:15 uur Nederlandse tijd!) richting Dallas, om daar om pas 20:15 uur aan te komen (om 03:15 Nederlandse tijd dus). Dan nog de Budget rental oppikken en rond 04:15 uur pas de weg op, in het donker op zoek naar een motel.
 Maar eerste nog die gigantisch grote Twin City Dallas Forth Worth uit zien te komen. Een gekrioel aan wegen en overpasses. We hadden de Budget-baliemeneer nog even duidelijk gevraagd of de GPS (onze Truus-Truus) ge-update was. “Sure sir, fully updated!” Maar net nadat we de ‘rental area’ uitreden was TruusTruus al een beetje in de war en na 10 minuten dirigeerde ze ons weer de ‘rental area’ op (dan balie;-). “Hello! W’re back in town!” Maar na een kwartier erna, en enkele ‘service roads’en ‘u-turns’ verder (en we zijn zeker wel ‘experienced drivers’ in de VS!), kwamen we dan alsnog op de ons bekende I35 North, richting Oklahoma City. Na ruim een uur verder besloten we dan een motel te zoeken en na 2 boekpogingen was er plek in een Motel 6 in Ardmore, OK.
Oja, ook nog even iets tussendoor (avond)eten natuurlijk en een snelle hap in een Mac (Big Mac en Kip Nuggets met cola) . Enigszins gaar en uitgeteld (en we hadden nog geen kilometer gechaset haha!) sloten we om 23:50 uur (06:50 uur Nederlandse tijd!!!!!!!) de ogen. Morgen om 08:00 uur gaat de wekker weer. Bert werd (uiteraard) wakker van een nachtelijk geflits (onweer!), maar had niet de fut om buiten te gaan kijken. We krijgen hopelijk nog genoeg van dat te zien in de chase tour…
Klaar voor vertrek(hal3)...De eerste (E)F3 zit al in Amsterdam in de pocket ;-)


Op Schiphol al even van die groene flappen tappen.


De eerste ijzeren vogel staat klaar voor Minneapolis.


Iets meer dan 8 uur (uit)zitten.


Even een 'power-nap' in Minneapolizzzzzz.


De ijzeren vogel nummer 2 voor Dallas.


Voor Bert ook even een korte 'power-nap'.


Van Minneapolis naar Dallas is het precies 2 uur vliegen.


De eerste cellen worden vakkundig door de piloot ontweken.


Eindelijk in Dallas en de rental wordt volgeladen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten