zaterdag 14 mei 2016

Dallas, TX - Norman, OK

Travel-day. Afstand: 309 km / 189 mile


Hello allemaal! Vanmorgen, na een kort nachtje van 5 uurtjes, staan we vroeg op. Om 08:30 uur checken we uit bij Motel6 en op weg naar een ontbijtstek. Het wordt de bekende IHOP, even verderop. Roelof bestelt een Breakfast Egg Sampler met van alles (en nog wat) en Bert een soort van gezonde Egg Wrap (wel met steak, hashbrowns en toast). Na een uurtje de auto weer in en verder over de I35 North. Het is wel vrij frisjes te noemen, want de autothermometer geeft maar 54 graden Fahrenheit aan (ofwel net iets van 10 graden Celcius!). Ook in Texas is het niet echt warm, wat eigenlijk nodig is voor goede convectie voor (grote) buien. Maar we zien wel. In een gestage 60 m/u zijn we na een uur al in basisplaats Norman aangekomen. Bij de bekende Days Inn zien we nog niemand van Cloud9. De baliemedewerkster vertelt dat Charles met zijn tour rond 11.30 uur wordt verwacht.

Om de tijd te doden heeft Bert een idee: even naar de SPC in Norman rijden! Nog nooit geweest namelijk. Het adres wordt in de TruusTruus gezet en het blijkt een kwartier karren. Maar opeens geeft de automatische autoversnelling er de bui aan! Staat ineens op handschakelen. Roelof krijgt hem er niet meer uit en de auto stopt er zelfs helemaal mee. Heel toevallig staan we op een parking met een AVIS/Budget-stationnetje om de hoek en Bert loopt naar binnen. Als hij net aan de beurt is komt Roelof binnen om te zeggen dat het euvel verholpen is; de pook bleek in een andere stand te staan en uit die stand was hij moeilijk te krijgen. Opgelost dus pffff! Bij de SPC aangekomen maken we wat seen-that/done-that-foto’s en zien eigenlijk verder niemand. Het is dan ook zaterdag en het hele universiteitsdorp van ‘Oklahoma University’ is erg stil

Weer naar de Days Inn terug en inmiddels is Charles gearriveerd. Ook John en Rocky shaken we de hand. Het is weer twee jaar geleden dat we ze zagen met de chasetour in 2014. Rocky herkende ons nog van onze allereerste tour in 2009. (Simone, je moet jouw Rocky-zoen terug hebben hoor! Hij vraagt ook wanneer je weer eens komt chasen). Ene Brian Spencer blijkt de derde driver te zijn en die zit dus bij Charles in de bus. Rocky gaat in de tweede bus rijden en Roelof dringt er bij Charles op aan dat deze ‘Captain Slow’ wel goed aan moet sluiten, want anders gaat deze deze Rocky-bus misschien wel belangrijke buienactie missen! We gaan het zien, want we hebben besloten om de tour bij Rocky in te stappen.

Dan wordt het hoog tijd om de rental af te leveren op het vliegveld Will Rogers in OklaCity. Even aftanken lukt moeilijk bij een Cocono, want het apparaat slikt de VISA van Roelof niet. Binnen kunnen we wel afrekenen. Dan door naar het vliegveld en daar worden we nog even opgelicht voor Budget, omdat er 88 dollar teveel wordt berekend aan een upgrade die we niet hebben gevraagd en gekregen! Boeven zijn het. Roelof gaat het thuis proberen terug te graaien. Dan met de Shuttle taxi de 40 minuten weer terug naar Norman waar ik (Bert) de blog update.

Inmiddels eindelijk internetcontact via het motel en Bert heeft even Facebookcontact met het thuisfront en Daniel en Mirjam die ook in die Days Inn zitten. Om 18:00 uur worden we in de motel-lobby verwacht voor de kennismakingsmeeting. Maar die is verschoven naar morgenochtend, want nog niet iedereen is in Norman aangekomen. Dan op naar het avondeten in de Golden Corral. We maken kennis met oude bekenden van eerdere tours, zoals Thad en een Ier en een Fransman. Eenmaal aan het eten komt Charles langs met de mededeling dat we morgenochtend al om 07:30 uur moeten ontbijten en we om 08:00 uur al vertrekken! We gaan namelijk naar het verre westen (grens Texas en New Mexico), want daar is een interessant gebied voorspeld! Wel ‘even’ 8 uur rijden, vandaar de vroege actie! Maandag belooft een nog betere dag te worden volgens de SPC. Iets eerder dan gedacht sluiten we de motelluiken en vallen snel in slaap…Onze Motel6 met huurauto in Ardmore, TX in de vroege morgen.

Roelof heeft een beetje nadorst?

Bert ziet die IHOP-omeletten wel zitten.

En zo ziet ons eerste 'breakfast in America' er uit.

Die 51 graadjes Fahrenheit (10 Celsius) is niet om naar huis te maien.

In de States wordt je gewoon door trucks met 120 p/u ingehaald!

Even versnellingspanne onderweg, maar het euvel wordt snel verholpen.

Eindelijk eens bezocht: het 'Storm Prediction Center' (SPC) in Norman.

Roelof neemt een foto van de 'marker' van het SPC.

Geen buien vandaag, maar de vlaggen wapperen fier in de wind.

Even poseren voor het SPC-gebouw...

Het dorp dat Walmart heet (verdwaal niet).

Onweer in Oklahoma? Misschien later in de week?

Gezellig even erop uit met het gezin in Walmart.

Tsja, deze Cocono-benzinepomp deed het dus niet. Gek he?

En dan de huurauto inleveren op het geheel vernieuwde 'rental return' van het vliegveld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten